FROGS           TURNAUS         2012

Frisbee Frogsin vuositurnaus keräsi jälleen hyvän osanoton, kun 14 varsinaista Frogsia ja yksi vieraileva tähti kokoontuivat Harjattulan auringonpaisteessa kylpevälle frisbeegolfradalle 16. elokuuta mittelemään paremmuudesta niin parigolfin kuin yksilökisankin merkeissä. Tämänkertainen turnaus oli järjestyksessään jo kuudes, joten kisaa voi jo hyvällä syyllä alkaa kutsua perinteiseksi.


Kisojen muoto on vuosien saatossa elänyt paljonkin, mutta nyt turnaus järjestettiin toista kertaa peräkkäin samaa formaattia noudattaen. Ensin käytiin yhden kierroksen tasoittamaton parikisa "alternate shot" -säännöillä radan vaikeammilta aloituspaikoilta ja perään kahden kierroksen tasoituksellinen yksilökisa helpommilta tiiauspaikoilta.


Parigolfkisa oli viime vuoden tapaan tasainen ja aivan kuten viimeksikin, kaksi paria saavutti saman voittotuloksen. Tällä kertaa taso oli merkittävästi kovempi, sillä viime vuoden voittotuloksella olisi tänä vuonna jäänyt viimeiseksi. Parit Thua Aalto – Juha Toivonen ja Ari Tuominen – Jari Nikkari heittivät radan tuloksella 30, jolla heltisi VI Frisbee Frogs Tournamentin parikisan mestaruus. Tuloksen 31 heitti peräti kolme joukkuetta, joten kamppailu mestaruudesta oli todella tiukka.


Arin ja Jarin mestaruus ratkesi vasta viimeiseksi pelatulla ykkösväylällä, jossa Jarin avausheitto ylhäältä suihkulähteen kulmalta sujahti puiden oksien välistä alas laaksoon ja kantoi juuri sopivan puttausetäisyyden päähän korista. Arin putti sai ketjut kilisemään ja kakkosen korttiin. Thuan ja Juhan ratkaiseva birdie taas tuli kuutosväylältä.


TASOITUKSELLINEN YKSILÖKISA: ARI PUTTAILI POKKANA JA POKKASI POKAALIN


Yksilökisassa Ari Tuominen, Anne Virmajoki ja Frogs-ulkojäsen Juha Toivonen olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen tasoitetuissa tuloksissa tasoissa. Heistä Juha Toivonen heitti koko kisan kovimman tasoittamattoman tuloksen 20. Seurakseen toiselle kierrokselle ykköspooliin tämä kolmikko sai nuoren Nikolaksen, jonka tasoitettu tulos ykköskierrokselta oli 25.


Toisella kierroksella Thua Aalto teki huikean nousun toisella rundila heittämällä kierroksen toiseksi parhaan tasoitetun tuloksen ja samalla oman  Harjattulan ennätyksensä. Thua nousi ensimmäisen kierroksen yhdeksänneltä sijalta kokonaistuloksissa jaetulle kakkostilalle. Saman sijoituksen saivat myös Anne Virmajoki ja Nikolas.


Voiton vuonna 2012 vei erinomaisessa puttikunnossa ollut Ari Tuominen, joka paransi toisella kierroksella vielä tulostaan yhdellä. Tasoitettu tulos 47 ei jättänyt jossiteluille sijaa, sillä kakkossijan jakaneen kolmikon tulos oli kolme heittoa huonompi.


TASOITTAMATON KISA:


Tasoittamattoman kisan pokaali jäi viime vuoden tapaan Kari Toivosen palkintokaappiin, mutta todellisuudessa kisassa oli vielä kovemmankin tuloksen heittänyt zappa. Frogsin kisaan vierailijana osallistuneen Juha Toivosen toinen kierros ei yltänyt ensimmäisen huippukierroksen tasolle, mutta riitti silti pitämään Juhan yhden heiton verran edellä Frogs-veteraania. Turnaus on kuitenkin seuran mestaruuskisa, joten pytty pysyy ainakin vielä seuraavan vuoden samalla omistajalla.


Vuoden 2012 Frisbee Frogs Tournament onnistui kaikin puolin erinomaisesti. Kiitokset kaikille osallistuneille!

Kausi jatkuu vielä viikkokisojen eli Frisbee Frogs Tourin merkeissä. Viimeinen kisa käydään syyskuun loppupuolella. Viimeisessä kisassa kruunataan paitsi pitkän ja rankan Tourin voittaja, myös Puttikuningatar ja -kuningas sekä luovutetaan Vuoden Loikka -patsas kauden aikana eniten edistyneelle Frogsille.


 
FROGS -TURNAUS 2010Turnaus_2010.html
FROGS -TURNAUS 2009Turnaus_2009.html

TASOITTAMATTOMAT TULOKSET

TASOITUKSELLISET TULOKSET

FROGS -TURNAUS 2011Turnaus_2011.html