Frisbee Frogs on jo vuodesta 1986 Turun alueella toiminut frisbee- eli liitokiekkourheiluun keskittynyt yhteisö. Tällä hetkellä pääpaino on frisbeegolfissa, mutta historiansa aikana Frisbee Frogsin jäsenet ovat kokeilleet jos jonkinlaisia liitokiekon eli frisbeen heittelyyn liittyviä aktiviteetteja pääasiassa epävirallisesti ja puhtaasti omaksi ilokseen.

Näillä sivuilla voit tutustua Frisbee Frogsin toimintaan, frisbeegolfiin lajina, katsella aiheseen liittyviä kuvia ja saada tietoa Suomen frisbeegolfradoista. Tarjolla on myös muutamia ihan perusvinkkejä lajia aloitteleville.

Palautetta sivuista voi halutessaan lähettää klikkaamalla sivun alaosassa olevaa sähköpostikuvaketta.

Tervetuloa Frisbee Frogsin nettisivuille!

Frisbee Frogsin historia

Tarkempaa ajankohtaa kuin kesä 1986 ei Frisbee Frogsin perustamiselle ole osoitettavissa. Kaikki alkoi, kun joukko parikymppisiä tyyppejä kopitteli Kupittaan puistossa frisbeetä ja huomasi ruohokentällä noin 30-40 metrin päässä toisistaan olevat käsipallomaalit. Hetkessä syntyi frisbeellä pelattava joukkuepeli joka oli yhdistelmä koripalloa, käsipalloa ja ultimatea.

Peliä kokoonnuttiin pelaamaan useana iltana ja mukaan saatiin ulkopuolisiakin, joita vastaan pelattiin haasteottelu. Tätä varten joukkueelle piti keksiä nimi ja sellaiseksi valittiin Frisbee Frogs. Syksyllä maalit äkkiä katosivat, mutta porukka kokoontui edelleen frisbeen heittelyn merkeissä.

Erään Frogsien jäsenen tuttu harrasti jo tuolloin frisbeegolfia ja siihen tutustuttiin, mutta silloin peli, jossa kiekkoa ei otettu lainkaan kiinni ja jota heitettiin roskakoreihin tai lyhtypylväisiin oikeiden korien puuttuessa, ei vaikuttanut erityisen kiinnostavalta. Asia unohtui vuosiksi.

Vasta, kun Turun Urheilupuistoon ilmestyivät kiinteät maalikorit, Frisbee Frogsin vielä aktiivisesti frisbeen heittelyä harrastavat Vedu ja Bast päättivät kokeilla frisbeegolfia. Vähitellen entiset frisbeesammakot saatiin houkuteltua mukaan toimintaan ja uusiakin jäseniä on liittynyt sammakkolaumaan, johon kuuluu tällä hetkellä vähän yli kaksikymmentä aktiivista jäsentä.

 

Frisbee Frogsin toimintaperiaatteet ja tavoitteet

Frisbee Frogs ei ainakaan toistaiseksi ole rekisteröity yhdistys vaan vapaamuotoinen frisbeegolfin harrastajien yhteisö. Frisbee Frogsin jäsenyys ei rajoita tai velvoita jäseniensä toimintaa mitenkään. Moni jäsenistä on esimerkiksi myös toisen paikallisen frisbeegolfseuran 7k ry:n jäseniä.

Seuran tavoitteena on kasvattaa lajin harrastajamääriä, edistää lajin harrastusmahdollisuuksia Turussa ja lähialueilla sekä järjestää jäsenilleen hauskaa ja liikunnallisesti kehittävää toimintaa.

Päällimmäisenä pyrkimyksenä on tarjota mukava porukka kaiken ikäisille harrastajille, jotka eivät välttämättä aseta itselleen muita tavoitteita kuin lajin harrastamisen ajanvietteenä tai liikuntamuotona.

FRISBEEGOLFRADAT SUOMESSAhttp://www.fgr.fi
DISC GOLF COURSES IN FINLANDhttp://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&msa=0&msid=104681343922603847065.000447784e5bfe8283f6d&ll=65.458261,25.268555&spn=11.348969,46.538086&z=5

OTA YHTEYTTÄ FRISBEE FROGSIIN

Ajankohtaista

-Uusia ratoja lisätty sivulle ”Alueen radat”

-Lisätty videoesittelyt useille Turun alueen radoille.