KAARINA: Erotuomarinkatu - 12 (par 34 am / 39 pro)


Kaarinan jäähallin lähistöltä alkava 12-väyläinen frisbeegolfrata kulkee osin metsässä, osin hieman aukeammilla mailla ja tarjoaa vaihtelevan ja haasteellisen radan edistyneemmillekin lajinharrastajille. Pelikaverista on hyötyä, sillä kiekko katoaa tällä radalla helposti.

TURKU, URHEILUPUISTO: Paavo Nurmi Stadion -  9  (par 26)


Paavo Nurmi Stadionin kulmalta alkava Turun alueen vanhin rata, Urheilupuiston 9-väyläinen frisbeegolfrata uudistettiin täysin keväällä 2012 ja 2013 muutamia väyliä on vielä paranneltu. Väylät ovat melko lyhyitä, mutta radasta on onnistuttu tekemään silti sopivan haastava, ainakin perusharrastajalle ja ajanvieteheittäjälle. Urheilupuistossa on paljon muitakin käyttäjiä, joten spottaus on suositeltavaa.

Tunnin ajomatkan säteellä Turun keskustasta löytyy parikymmentä frisbeegolfrataa. Alla lyhyet esittelyt, arvostelut ja ratakartat suosituimmista Turun alueen radoista. Tähditykset ovat puhtaasti sivuston ylläpitäjän subjektiivisten mieltymysten mukaisia arvioita. Täältä löydät taulukon, josta näet ratojen etäisyydet Turun keskustasta niin kilometreinä kuin ajominuutteinakin.

TURKU, LAUSTE: Ketunkatu -  24  (par 79)


Turun alueen ensimmäinen täysimittainen frisbeegolfrata valmistui syksyllä 2007, ja se sijaitsee Lausteen kuntoradan varrella. Kesällä 2010 rata laajeni 24-väyläiseksi. Väylät ovat pitkiä ja korkeuserojakin on runsaasti. Väylien yhteispituus on kunnioitusta herättävä 2888 metriä, joten tallattavaa kierroksella riittää. Rata on vaativa, mutta mielenkiintoinen.

RAISIO: Keskitie 38 -  9 (par 24)


Kauppakeskus myllyn takana piilee Vetikonpuisto. Vehreä ja aina lähes autio puisto kätkee sisäänsä yhdeksänväyläisen suhteellisen helpon ja aloittelijaystävällisen radan. Vetikko ei ehkä tarjoa kokeneemmille pelaajille haastetta, mutta se on erityisen sopiva perehdytettäessä uusia harrastajia lajin saloihin.

Ratakarttahttp://frisbeegolfradat.fi/files/ratakartat/lauste_ratakartta_24.pdfAlueen_radat_files/Turku_Lauste_uusin.pdfshapeimage_1_link_0
Uusin Vetikon kartta 2011.pdfAlueen_radat_files/Uusin%20Vetikon%20kartta%202011.pdffile://localhost/Uusi%20Vetikon%20kartta-1.pdfshapeimage_2_link_0
Ratakarttahttp://frisbeegolfradat.fi/files/ratakartat/5_kaarina_2010-4.pdfAlueen_radat_files/Kaarina_uusi.jpgshapeimage_3_link_0

RUSKO: Talkootie 3  -  10 (par 26)


Ruskossa Talkootien varrella sijaitsevan Maunun koulun takana sijaitsee 10-väyläinen aloittelijaystävällinen rata. Väylien pituudet vaihtelevat 40-100 metriin. Radan takana kiemurtelee pieni joki, joka lisää jännitystä. Koreina Discatcherit. Varsinaisten pelikorien lisäksi koulun seinustalla on yksi kori puttausharjoittelua varten. Isona miinuksena huono ylläpito. Korkea aluskasvillisuus nielee kiekkoja tehokkaasti. Spottaus välttämätöntä! Rata on uusittu keväällä 2012.

PARAINEN, KESKUSPUISTO: Rantatie  -  9 (par 29)


Paraisten 9-väyläinen frisbeegolfrata on aivan kaupungin keskustassa. Todella upeissa maisemissa kiertävään rataan on saatu haastavuutta ja monipuolisuutta. Väylien pituudet vaihtelevat 67-154 metriin. Esteinä toimivat vanhat tuuheat puut, joiden matalalla riippuvat oksistot pakottavat mataliin heittoihin sekä muutama vesistö, jotka antavat aihetta ylimääräisille sydämentykytyksille. Koreina Paraisten Lions Clubin lahjoittamat Discatcherit.

Ratakartta (huom! # 5 ja # 8 muutettu!)http://frisbeegolfradat.fi/files/ratakartat/fgr_ratakartta_parainen.pdfAlueen_radat_files/Parainen.jpgshapeimage_4_link_0

TURKU, HARJATTULA: Harjattulantie 80 -  9  (par 27)


Turussa Kakskerran saarella, Harjattulassa, sijaitsee pallogolfradan vieressä 9-väyläinen frisbeegolfrata. Rata sopii hyvin myös aloittelevalle lajin harrastajalle, sillä väylien pituudet ovat maltillisia ja par-tulokset helppoja. Radalla on nyt myös vaihtoehtoiset tiit edistyneemmille, mutta ne tuntuvat vaihtavan paikkaa sinne sun tänne oletettavasti alueen ylläpidosta vastaavan henkilön siirrellessä niitä ruohonleikkurin tieltä. Katso oikeat paikat kartasta.

TURKU, SUVITUULI: Suvilinnantie 8 -  9  (par 27)


Turun Hirvensalossa samalla suunnalla yllä mainitun Harjattulan radan kanssa sijaitsee Erityisosaamiskeskus Suvituulen 9-väyläinen frisbeegolfrata. Suvituuli on dysfasia- ja parkinson-potilaille tarkoitettu kuntoutuskeskus ja rata on perustettu keskuksen yhteyteen. Rata on helppo myös lajia ensimmäistä kertaa kokeileville, sillä väylät ovat melko lyhyitä ja varsinaisia esteitä on vähän.

Ratakarttahttp://www.7k.fi/radat/ratakartat/12_ratakartta_suvituuli.jpgAlueen_radat_files/12_ratakartta_suvituuli.jpgshapeimage_5_link_0
Väylämerkinnät
Vähintään väylän pituus ja parAlueen_radat_files/Tuloskortti%20Urheilupuisto.pdf
Heittoalustat
Tekoruohomatto tai muu päällysteAlueen_radat_files/Tuloskortti%20Urheilupuisto_1.pdf
Arvostelu
Varustelu/ylläpito/haastavuusAlueen_radat_files/Tuloskortti%20Urheilupuisto_2.pdf

PAIMIO: Vähäniituntie  -  9 (par 27)


Turun keskustasta 30 kilometrin päässä sijaitseva Paimion frisbeegolfrata on puitteiltaan luonnonkaunis ja taitavasti suunniteltu. Radan yhdeksään väylään mahtuu hyvinkin erilaisia heittoja vaativia väyliä. Alotuspaikat löytyvät helposti aina edellisen korin läheisyydestä ja alueen keskellä kiemurteleva puro on hienosti sisällytetty rataan. Koreina upeat Discatcherit.  Pieni paikoitusalue löytyy Vähäniituntien varrelta, josta on ensimmäiselle tiille n. 50 metriä.

TURUN SEUDUN RADAT
FRISBEEGOLFRADAT SUOMESSAhttp://www.fgr.fi
DISC GOLF COURSES IN FINLANDhttp://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&msa=0&msid=104681343922603847065.000447784e5bfe8283f6d&ll=65.458261,25.268555&spn=11.348969,46.538086&z=5

VAMPULA: Harjuntie 407  -  18 (par 58)


Tunnin ajomatkan päässä Turun keskustasta löytyy varsin mainio 18-väyläinen Vampulan frisbeegolfrata. Perille pääsee naputtamalla navigaattoriin Harjuntie 407, Säkylä. Kuivaan kangasmetsään rakennetun radan väylät ovat sopivan haastavia ja joukossa on pari yli 200-metristä väylää kovempikätisten heittäjien riemuksi. Vaikka ollaan metsässä, radat ovat muitakin kuin yksitotisia puukujia ja kiekot löytää helposti, sillä aluskasvillisuus on niukkaa. Lisäplussaa heittopaikkojen keinonurmialustoista sekä opasteista.

SALO: Majavakatu 9  -  11 (par 33)


Salon Pahkavuorella, Majavakadun päässä sijaitseva rata on mukava 9-väyläinen puistomainen frisbeegolfrata, joka sopii myös hiljattain lajin aloittaneelle. Sopivan vaihtelevien väylien pituudet ovat välillä 62-105 m kruununjalokivenään mahtava, alas laaksoon laskeva väylä.  Ainoana haittapuolena radalla on alueen kiusallisen elinvoimainen nokkoskanta.

MYNÄMÄKI: Urheilutie  -  18 (par 59)


Mynämäen uudelle 18-väyläiselle radalle ajaa Turusta runsaassa puolessa tunnissa eli matkaa on noin 30 km. Tiukka metsärata ei sovellu ihan aloittelijoille ellei sitten satu omaamaan hiukan masokistisia taipumuksia. Alkupään väylät ovat helppoja ja väljiä, mutta mitä pidemmälle mennään, tiukentuvat väylät hyvinkin ahtaiksi. Haasteista pitäville Mynämäki tarjoaa monta mojovaa puuosumaa.

LIETO: Koulukuja 1  -  7 (par 21)


Liedossa Ilmaristen koulun alueella on erittäin aloittelijaystävällinen seitsemänväyläinen frisbeegolfrata. Väylät ovat vähänkään enemmän heittäneelle todella lyhyitä, mutta vasta ensiaskeleitaan ottavalle fribaajalle juuri sopivia.  Kokeneemmat heittäjät voivat hiukan aloituspaikkoja vaikeuttamalla saada radasta enemmän irti. Koreina uudet Discatcherit. Radan ykköstii löytyy Sammontien varrelta.

Ratakarttahttp://www.7k.fi/radat/ratakartat/13_harjattularatakartta.jpgAlueen_radat_files/12_ratakartta_suvituuli_1.jpgshapeimage_25_link_0

MASKU: Ruskontie 51  -  18 (par A kel. 57 pun. 58/B kel. 58 pun. 59)


Hiekkakuoppille rakennettu rata ei oikeastaan ole 18-, vaan 81-väyläinen, sillä joka väylällä on kaksi vaihtoehtoista tiitä sekä kaksi korin paikkaa. Lisäksi aloittelijoille löytyy yhdeksän omaa avauspaikkaa. Fasiliteetit ovat viimeisen päälle. Vaativan metsäradan väylät ovat ahtaita, joten hermot ovat koetuksella niin aloittelijoilla kuin vähän edistyneemmilläkin. Varustaudu hyvillä jalkineilla ja partiolaishengellä!

RatakuvatLieto.htmlhttp://homepage.mac.com/karitoivonen/Frisbeekuvat/PhotoAlbum6.htmlshapeimage_27_link_0

MARTTILA: Metsäniityntie 9  -  9 (par 28)


Marttilan rata on melko raastava aivan aloittelijalle, mutta sopii jo jonkin aikaa pelanneelle.  Ensimmäinen väylä on lähtee urheilukentän laidalta, muut löytää seuraamalla hiekkakentän reunasta lähtevää tietä. Väylät ovat kuutos- ja seiskaväyliä lukuun ottamatta varsin onnistuneita, jos kohta maasto on asettanut suunnittelijalle aika paljon rajoituksia. Monet väylistä on raivattu umpimetsään, joten varustus kannattaa valita erähenkiseksi.

PERNIÖ: Vaahteratie  -  8 (par 24)


Salon toinen rata sijaitsee Perniössä, Vaahteratien varrella olevan Urheilutalon ympäristössä. Väylien lukumäärä on Pahkavuoren tapaan hiukan epäortodoksinen, mutta rata on oikein mukava ja sopii erityisesti aloittelijoille ja harrastepelaajille. Lajifanaatikoille Perniö voi olla liian yksipuolinen, sillä väylät ovat lyhyitä ja radalla pärjää melkeinpä pelkällä putterilla.

PÖYTYÄ: Kyröntie 16  -  6 (par 18)


Turusta Tampereelle johtavan Valtatie 9:n varrella on Pöytyä ja siellä Elisenvaaran koulun frisbeegolfrata. Pienestä, kuusiväyläisestä radasta on onnistuttu tekemään mukavan vaihteleva ja riittävän haastava ainakin aloittelevalle harrastajalle ja ajanvietepelaajalle. Korkeuseroja on sopivasti ja pienen kumpareen suuntaisesti kulkeva nelosväylä tarjoaa pienen pähkinän kokeneemmallekin pelaajalle.

Ratakarttahttp://frisbeegolfradat.fi/files/ratakartat/masku_ratakartta.jpgAlueen_radat_files/Kaarina_uusi_1.jpgshapeimage_31_link_0
Ratakarttahttp://frisbeegolfradat.fi/files/ratakartat/urheilupuisto_opastaulu_2.pdfAlueen_radat_files/12_ratakartta_suvituuli_2.jpgshapeimage_32_link_0

TURKU, PANSIO: Hyrköistentie 26 -  9 (par 27)


Turun alueen uusin rata sijaitsee Pansion kaupunginosassa. Metsäisen mäennyppylän rinteille rakennettu rata pitää sisällään lyhyitä, mutta tiukkoja väyliä sekä paljon korkeuseroja.

Ratakarttahttp://frisbeegolfradat.fi/files/ratakartat/pansio_opaskartta_web2.pngAlueen_radat_files/Kaarina_uusi_2.jpgshapeimage_34_link_0
Rataesittelyvideo
Kiitos videoista MultiNukeProductionsAlueen_radat_files/Tuloskortti%20Urheilupuisto_3.pdf