FROGS         TURNAUS 2010
Frisbee Frogsin jokavuotinen kauden päätösturnaus järjestettiin nyt neljättä kertaa ja jälleen kerran, olosuhteiden pakosta, kisaformaattia muutettiin aikaisemmista vuosista. Viime vuotiseen laajaan kiertueeseen ei tänä vuonna ollut mahdollisuuksia, joten kisa käytiin yhtenä päivänä ja yhdellä radalla eli sunnuntaina 19.9. Harjattulassa.


Osallistujamäärä laajeni aiemmista vuosista yhdellä sammakolla, kun IsmoSaukki” Lehmonen saatiin mukaan remmiin. Kaksi muutakin tuoretta harrastajaa oli tulossa kisaamaan, mutta työkiireet estivät tällä kertaa osallistumisen.


Sää Harjattulassa oli arvottu lottokoneella, sillä heleä auringonpaiste ja runsasvetiset sadekuurot vuorottelivat kierrosten aikana. Pääasiassa sää oli kuitenkin varsin kelvollinen, eikä muodostunut ratkaisevaksi tulosten kannalta.


VEDU JA NAT PARIGOLFMESTAREIKSI


Kisailu aloitettiin parigolfilla, jossa pelimuotona oli alternate shot. Velei-Matti ”Vedu” Kettunen ja Ari ”Nat” Tuominen aloittivat vahvasti ja ottivat kahdella ensimmäisellä väylällä heti kahden heiton kaulan muihin. Johto suli kuitenkin kuudennen väylän kohdalla, kun nuorisotiimi Mirko Toivonen ja Jyri Tuominen kirivät tasatilanteeseen. Bastin ja Saukin muodostaman parin osaksi jäi statistin rooli, johon kuului kahden muun tiimin voittokamppailun seuraaminen lähinnä kulisseista. Vaikka peli paranikin loppua kohden hukkuivat tämän parin mahdollisuudet voittokamppailuun jo alkuväylillä.


Seiskaväylän jälkeen kärkijoukkueet olivat vielä tasoissa, mutta ratkaisu tapahtui kahdeksannella väylällä, jossa nuorisotiimi epäonnistui pahoin samaan aikaan, kun Vedu ja Nat säilyttivät tasonsa. Viimeisellä väylälle lähdettäessä eroa oli kaksi heittoa. Kun yhdeksäs väylä toi molemmille kärkipareille korttiin kolmosen, julistettiin Vedu ja Nat Frisbee Frogsien ensimmäisiksi parigolfmestareiksi.


MIRKON VALTAKAUSI KATKOLLA?


Parigolfin jälkeen oli vuorossa yksilökisa. Kolmen edellisen vuoden kisoja suvereenisti hallinnut Mirko on ollut Puolustusvoimien käytössä heinäkuusta lähtien, joten harjoittelu on jäänyt vähemmälle. Tämä tarjosi iskun paikan muille sammakkomiehille. Alun perin kisan oli tarkoitus olla tasoituksellinen, mutta kun tasoitukset eivät kenellekään kelvanneet, käytiin kisa puhtaasti parhaasta tuloksesta.


Kisa alkoi erittäin tasaisissa merkeissä, ja kolmen väylän jälkeen Bast johti tuloksella -1 kaikkien muiden ollessa par-tuloksessa. Bast jatkoi kahdella peräkkäisellä birdiellä ja kasvatti johtoaan. Nat nappasi neloselta pirkon ja viitoselta parin pysytellen muutaman heiton iskuetäisyydellä.


Vedu taisi kärsiä parikisan jälkeistä mestaruuskrapulaa ja putosi kärkikahinoista, kun kuutosväylään mennessä eroa kärkeen oli jo neljä heittoa. Todellisuudessa Vedulla oli rutkasti huonoa tuuria, sillä ykkösellä helppo putti ponnahti ketjuista, kakkosella oli tulla holari kiekon kilistäessä ketjuja, mutta lätty jatkoikin matkaa kauas korista. Ylä- ja alaraudat kilahtelivat myös parilla muulla väylällä, joten paremmalla tuurilla tulos olisi voinut olla täysin päinvastainen.


RATKAISU SEISKAVÄYLÄLLÄ


Varsinainen ratkaisu tapahtui väylällä seitsemän, kun Bast linkosi Nuken kämmeneltä noin 15 metrin päähän korista ja upotti pitkän putin pirkon arvoisesti. Kasiväylältä heltisi niin ikään birdie kuin myös Saukille ja Mirkolle, joka nousi jakamaan kakkossijaa Natin kanssa. Viimeiselle väylälle lähdettäessä Bastin ero tähän parivaljakkoon oli kolme heittoa.


Ysiväylällä Bastin avaus lähti liikaa vasemmalle ja putosi notkoon ison pensaan taakse. Natin ja Mirkon avaukset sen sijaan liitivät nätisti hyviin asemiin. Vedun bravuurina tunnettu ysiväylä ei nyt tuottanut toivottua tulosta. Liekö avauksessa ollut liikaa puristusta, kun Destroyer lähti liian matalana ja niisti vesipisaroita oikean reunan yrttitarhasta vain muutaman kymmenen metrin päässä tiistä. Jyrin avaus sen sijaan oli huippusuoritus. Kiekko suhahti aivan oikean reunan puunrunkoja hipoen ja karsi tyylikkäästi korin läheisyyteen vasemmalle.


Bast yritti päästä pensaan takaa korille upsilla, mutta heitto meni aavistuksen liian kauas jättäen vielä reippaasti putattavaa. Putti jäikin himpun verran vajaaksi, mutta neloseen oli tällä kertaa varaa. Mestaruus heltisi tuloksella -4 eli kahden heiton erolla jaetulle kakkossijalle sijoittuneisiin Mirkoon ja Natiin. Jyri sijoittui neljänneksi tuloksella +1 perässään jaetulle viitossijalle tulleille Saukille ja Vedulle, joiden tuloksena oli +2.


MESTARIN KOMMENTIT


Mestaruuden vienyt Bast oli tietysti tyytyväinen lopputulokseen, mutta totesi samaan hengenvetoon, että tällainen yhden kierroksen pikakisa ei välttämättä anna täysin totuudenmukaista kuvaa pelaajien tasosta. ”Toivottavasti ensi kaudella päästään jälleen kiertuemalliseen kilpailumuotoon etenkin, kun alueelle on tullut vielä entistäkin enemmän ratoja” hahmotteli Bast Frogs Tournamentin tulevaisuutta.


 
FROGS -TURNAUS 2009Turnaus_2009.html

PARIGOLFIN TULOKSET

YKSILÖKISAN TULOKSET

 1. 1.VEDU/NAT ............... +1

 2. 2.MIRKO/JYRI ............. +3

 3. 3.BAST/SAUKKI ........... +5

 1. 1.BAST ............................ -4

 2. 2.MIRKO/NAT ................. -2

 3. 4.JYRI ............................. +1

 4. 5.SAUKKI/VEDU .............. +2