FROGS                  TURNAUS 2009

BAST

MIRKO

VEDU

JYRI

NAT

MIRKO

JYRI

BAST

VEDU

NAT

URHEILUPUISTO 13.9.

VÄTTI 27.9.2009

Frisbee Frogsin perinteinen turnaus järjestettiin nyt kolmannen kerran. Vuonna 2007 kisa käytiin kokonaisuudessaan Vetikon radalla Raisiossa, seuraavana vuonna kisa koostui kierroksista Ruskon ja Vetikon radoilla. Molempina vuosina voiton vei Mirko Toivonen. Tänä vuonna kisa laajennettiin kattamaan peräti seitsemän lähialueen frisbeegolfrataa.


Pistelasku turnauksessa oli sellainen, että kunkin osakisan voitosta saa viisi pistetä, kakkossijasta neljä jne. Kahden pelaajan ollessa kokonaiskisassa tasapisteissä ratkaisee sijoituksen heittojen yhteismäärä eli vähemmän heittoja käyttänyt sijoittuu paremmin.


Frogs-turnauksen ensimmäisen osakilpailun Harjattulassa 16.8. vei nimiinsä Kari “Bast” Toivonen. Harjattulan todella tuulisissa olosuhteissa nähtiin myös Frogs-turnauksen historian ensimmäinen holari, kun Jyri Tuominen kilisytteli Archangelillaan korin ketjuja viitosväylällä. Osakisan kakkossija jaettiin Vedu Kettusen ja Mirko Toivosen kesken Jyrin ja Ari “Nat” Tuomisen sijoittuessa neljänneksi ja viidenneksi.  


Turnausta jatkettiin vielä samana päivänä Vetikossa, jossa yhä yltyvässä tuulessa hermonsa hallitsi parhaiten Mirko, joka kiilasi turnauksen kärkeen selkeällä voitollaan. Mainioilla otteillaan        

                                                                                                                   kakkoseksi heittänyt Jyri jätti tällä kertaa konkariosaston kylmästi taakseen.
Kiertueen kolmas kisa käytiin Ruskon kentällä 27.8. Rata oli heikossa kunnossa, sillä väyliä peitti pahimmillaan vyötärön korkuinen aluskasvillisuus. Intensiivisen spottaamisen ansiosta kisa saatiin kuitenkin vietyä läpi ilman kiekon menetyksiä. Kisassa Bast heitti kovimman tuloksen ja otti kiinni Mirkon karkumatkan. Jyrillä ei ollut onnea matkassa itse kisassa, ja niinpä Vedun onnistui nousta kokonaiskisassa kolmanneksi puolen pisteen turvin, vaikka sijoittuikin Ruskon kisassa vasta neljänneksi. Nat onnistui Ruskossa erinomaisesti ja vei nimiinsä kolmossijan.


Sunnuntaina 6.9. Frogs-turnee saapui Saloon, joka on kaikille sammakkomiehille enemmän tai vähemmän harvinainen tuttavuus. Kisa käynnistyi pilvisenä, mutta harjoittelukierroksen aikana aurinko raivasi tiensä pilvien välistä ja varsinainen kisa päästiin käymään suorastaan helteisissä olosuhteissa. Tulokset eivät siis olleet kaksisia, mutta voittaja tästäkin kisasta erottui edukseen. Mirko otti takaisin ykkössijan peittoamalla ylivoimaisesti vastustajansa. Aamu-uniselle Jyrille kello 13.00 käyty kisa oli aivan liian varhainen ja heitot eivät kulkeneet toivotulla tavalla. Bastin onnistui kakkossijallaan pitämään itsensä vielä Mirkon kannassa, mutta Vedu, Nat ja Jyri alkoivat jo pudota kärkikaksikon vauhdista.


Retkue jatkoi saman tien Paimioon, jossa jatkettiin samoissa merkeissä. Säiden haltijat suosivat jälleen sammakkoja ja Paimionkin kisa käytiin todella kauniissa auringonpaisteessa. Bastin vahvana ratana tunnettu Paimio hylkäsi hänet tällä kertaa ja voiton vei niukasti Mirko, joka vahvisti asemiaan kisan kärjessä. Bast tuli kakkosena ja Nat kolmantena. Vedun peli hajosi pahasti Paimiossa, mikä tiesi kamppailun kiristymistä kokonaiskisan kolmossijasta. Nat ja Jyri kärkkyivät nyt vain 1,5 pisteen päässä.


Viikon päästä eli sunnuntaina 13.9. oli vuorossa Turun Urheilupuiston osakilpailu. Kukaan sammakkomiehistä ei erityisemmin pidä Urheilupuiston radasta, joten sen väylät eivät olleet oikein kenelläkään hallussa. Peli kulki kuitenkin taas tutuissa tunnelmissa. Mirko teki ainoana kelvollisen tuloksen radalla ja kasvatti johtoaan pisteellä. Bast sijoittui täälläkin kakkoseksi ja hyvin pelannut Nat otti kisassa kolmossijan päästen jo vain puolen pisteen päähän Vedusta, joka piti hallussaan kokonaiskisaan kolmospaikkaa.

Jyri aloitti kisansa Urheilupuistossa vahvasti, mutta loppua kohden ote kirposi ja Vedu nousi Jyrin ohi neljänneksi.

Frogs Tournamentin loppuhuipennus koettiin Vätin puistoon kisaa varten rakennetulla radalla.  Pahaenteiset pilvet synkistivät taivasta kisan alkaessa ja tuuli puhalsi taas kovana, mutta kuten jokaisessa aikaisemmassa kisassa, itse kisa päästiin jälleen käymään upeassa auringonpaisteessa. Mirkon voitto näytti jo varmalta, mutta Bastilla oli vielä pieni oljenkorsi. Voittamalla viimeisen osakilpailun ja MIrkon sijoittuessa kolmatta sijaa huonommin, päätyisi uusi Frogs-kiertopalkinto Bastin ahnaisiin tartuntaelimiin. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä “Champ” otti luulot pois jo ensimmäisillä väylillä karaten selvään johtoon. Vedun onnistui sinnitellä kohtalaisen hyvin Mirkon kannoilla, mutta muu kolmikko jäi kelkasta jo varhaisessa vaiheessa. Varsinkin Bastin peli hajosi kuin korttitalo ja päätöskisa meni pahasti vihkoon, vaikka kokonaiskisassa sijoitus olikin toinen. Vedu varmisti Vätin kisan kakkossijallaan kokonaiskilpailun kolmospaikan ja Nat piti Jyrin takanaan sijoittuen neljänneksi.


Mirko vei siis tämän kiertueen nimiinsä, mutta ensi vuonna kamppailu on varmasti tämänvuotista kiihkeämpää. Tarkoitus on aloittaa kiertue paljon aikaisemmin, jotta syksyn epävarmoilta, ja etenkin tuulisilta, keleiltä voitaisiin välttyä. Uusia Frogseja on myös liittymässä mukaan, joten vuoden 2010 Frogs Tournament on varmasti entistäkin jännittävämpi.

 

PAIMIO 6.9.

5 p    

3,5 p

3,5 p

2 p

1 p

5 p

4 p

3 p

2 p

1 p

8,5 p    

6 p

8 p

5,5 p

2 p

BAST

MIRKO

NAT

VEDU

JYRI

5 p

4 p

3 p

2 p

1 p

13 p    

12,5 p

  5 p

  7,5 p

  7 p

MIRKO

BAST

VEDU

NAT

JYRI

5 p

4 p

3 p

2 p

1 p

17,5 p    

17 p

10,5 p

  7 p

  8 p

MIRKO

BAST

NAT

JYRI

VEDU

5 p

4 p

3 p

2 p

1 p

22,5 p    

21 p

10 p

10 p

11,5 p

MIRKO

BAST

NAT

VEDU

JYRI

5 p

4 p

3 p

2 p

1 p

27,5 p    

25 p

13 p

13,5 p

11 p

LOPPUTULOKSET

MIRKO

VEDU

NAT

BAST

JYRI

5 p

4 p

3 p

2 p

1 p

32,5 p    

17,5 p

16 p

27 p

12 p

MIRKO

BAST

VEDU

NAT

JYRI

32,5 p    

27,0 p

17,5 p

16,0 p

12,0 p

HARJATTULA 16.8.

VETIKKO 16.8.

SALO 6.9.

RUSKO 27.8.